***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ... ΓΙΑ…. ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ!!!!!(NTR)










 Υλικα

 100 γραμμάρια ζάχαρη
 1 φακελάκι βανίλια
 4 αυγά με τους κρόκους
 1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
 200 γραμμάρια βούτυρο
 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
 η  100 γραμ.Κακαο

Εκτελεση

 Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα.
Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα( αφρατο.)
  Προσθέστε τα κτυπημένα αυγα στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου.
 Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα.
 Ενώστε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάστε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά. (Εγω εχω φορμα  σιλικονης)
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.
Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με Γλάσο σοκολάτας η πασπαλιζετε με κακαο ολη την τουρτα.
Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες η φρουτα του δασους.

~~~Την ιδια τουρτα με  τα ιδια υλικα αλλα σε κανονικο ταψακι στρογγυλο την εχω φτιαξει  αλλα αντι για επικαλυψη κακαο η γλασσο σοκολατας εχω ετοιμασει γλασσο απο ακτινιδια (ακτινιδια +ζαχαρη αχνη στο μπλεντερ=γινεται το γλασσο)  ειναι μια παραλλαγη που μπορειτε να ετοιμασετε και να γευθειτε και εσεις....~~~(σας εχω τη φωτο)....

Καλη Επιτυχια!!!!!και ΠΑΝΤΑ να εισθε ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ!!!!!!


2 σχόλια:

  1. Μόλις ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα! Αμάν Νίκη μου, τί τούρτα είναι αυτή; Με κόλασες! :)) Δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να τη βγάλω τόσο ωραία, αλλά κάποια στιγμή θα το προσπαθήσω! Γεια στα χέρια σου!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα τωρα!!!!!σιγουρα ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!! θα την φτιαξεις καλυτερη...η ΚΑΡΔΙΑ την κανει πιο ΟΜΟΡΦΗ!!!!! παρε μια καρδουλα σιλικονης και κανε εκπληξη.....μπορεις να βαλεις και διαφορα φρουτα....για γαρνιριμα....και..ας...ερωτευθουμε!!!!ΤΗ ΖΩΗ!!!!!{καθε μερα}....φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή