***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ(NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 κιλο κουμ-κουατ

2 Λεμονια η 2 Πορτοκαλια

1 κιλο Ζαχαρη

1 ποτηρι Νερο (για το τελος)

Χυμο απο  ενα Λεμονι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eπλυνα με άφθονο νερό ένα κιλό κουμ κουάτ και δύο ολόκληρα, λεμόνια από σπιτική λεμονιά .
θα μπορούσα να βαλω και πορτοκάλια...
έβρασα νερό σε μιά κατσαρόλα και τα έριξα μέσα όλα να βράσουν 5-6 λεπτά.
έχυσα το νερό.
αυτό το έκανα 3 φορές, γιά να φύγει όλη η πικρίλα απ' τη φλούδα τους.

όταν έχυσα και το τρίτο νερό, τα άφησα στο σουρωτήρι να κρυώσουν λίγο.

Ανοιξα με μαχαιρι ένα - ένα τα κουμ - κουατ κι έβγαλα από μέσα προσεκτικά όλα τα κουκούτσια τους.
το ίδιο έκανα και με τα δυό λεμόνια.η τα πορτοκαλια (αν ειχαν κουκουτσια)

Εβαλα τους καρπούς στο μίξερ γιά να γίνουν πολτός,
κι έπειτα έριξα τον πολτό σε μιά φαρδιά κατσαρόλα
με 1 κιλό ζάχαρη κι ένα ποτήρι νερό.
το άφησα περίπου 1/2 ώρα, να βράσει και να δέσει η μαρμελάδα.
το τελευταίο δεκάλεπτο εριξα το χυμο από ένα λεμόνι.
Κατόπιν, ως συνήθως η κονσερβοποίηση,
είχα αποστειρώσει τα βαζάκια στο φούρνο, στους 100'
και προσεκτικά έβαλα τη μαρμελάδα στα βάζα,
τα έκλεισα καλά και τα άφησα ανάποδα όλη μέρα, για να κρυώσουν καλα.
Μυρισε ολο το σπιτι υπεροχα!!!!!
Δοκιμαστε τη
Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου