***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ....(NTR)







ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια(η ότι τυρι κρεμα σας αρεσει)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού βουτυρο 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λουριδίτσες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ

Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθουμε να θρυμματιστούν καλά εχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε ένα λαδοχαρτο σε ένα ταψάκι, και τοποθετουμε το μείγμα μας.
Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω γύρω πιό πάνω τοποθετουμε  μέσα την  κρέμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Παράλληλα βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπολάκι ρίχνουμε και το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε .

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΑΣ

Βαζουμε σε μπολ τα τυριά και με το συρμα τα χτυπάμε να αφρατέψουν προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα,τό τρίμμα από τα 4 λεμόνια την ζελατίνη που πρέπει να έχει γίνει ρευστή και τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατευουμαι καλά.
Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυείο ξανά να παγωσει.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΡΟΠΙ

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού,τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας διατηρείτε στο ψυγείο ,έχει φανταστική γεύση…
Καλη Επιτυχια!!!!

Tips:

Μπορουμε να αλλαξουμε το ΛΕΜΟΝΙ  με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ η με οποιο… Φρουτο… μας αρεσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου