***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΑΑΑ!!!!!ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!!!!!!(NTR)


















ΥΛΙΚΑ

1/2  -1 φλιτζανα νερό
4 πορτοκάλια
Ζάχαρη
1 Λεμονι(το Χυμο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Όταν βράσουν για 10 λεπτά, αδειάζουμε το νερό, ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα και ξαναβράζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια ή δυο φορές ώστε τα πορτοκάλια να γλυκάνουν. Εγώ δοκιμάζω μετά το τρίτο βράσιμο λίγη φλούδα και ανάλογα πράττω...Ωστόσο θα έχουν και μαλακώσει. (Αν χρειαστεί την τελευταία φορά τα βράζουμε λίγη ώρα παραπάνω). Όταν έχουν ξεπικρίσει αρκετά τα αφήνουμε σε κρύο νερό για λίγες ώρες.

Τα στραγγίζουμε , βγάζουμε τον ομφαλό και το μέρος που ήταν το κοτσάνι, και ξεφλουδίζουμε τα δυο σαν να ήταν ωμά. Καθαρίζουμε τις φλούδες από το άσπρο στο εσωτερικό τους
και τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια.

Κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια (και τα καθαρισμένα και τα ακαθάριστα) και τα καθαρίζουμε από όσες μεμβράνες και ίνες μπορούμε. Τα αλέθουμε λίγα λίγα στο multi και μετράμε τον πολτό.

Βάζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό και τα λεπτοκομμένα φλούδια, που είναι και αυτά περίπου μια κούπα. όσες κούπες πορτοκάλια – τόσες κούπες ζάχαρη.

Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα τον πολτό με τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία

και αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα μας.
Περιπου 45 με 50 λεπτά για να δέσει.
Τα πρώτα 15 λεπτά δεν ανακάτευετε αλλά
μετά το πρώτο τέταρτο θέλει συχνό, σχεδόν συνεχές ανακάτεμα για να μην πιάσει.

 Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε τους αφρούς από το πλάι της κατσαρόλας προσέχοντας να μην παίρνουμε πολτό. Έτσι η μαρμελάδα μας γίνεται διάφανη. Όταν αρχίσει να δένει προσθέτουμε και το χυμό ενός λεμονιού.

 Η Μαρμελαδα μας είναι ετοιμη ,απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι.  Τοποετουμε τη μαρμελάδα σε γυαλινα αποτειρωμενα βαζα  μόλις κρυωει λιγο, και τα αναποδογυρίσουμε μέχρι να κρυώσουν.
Καλη Επιτυχια!!!!!

Tips:
Με τον ιδιο τροπο εχω ετοιμασει και μαρμελαδα μανταρινι  ..και εσεις μπορειτε με οποιο ΦΡΟΥΤΟ σας αρεσει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου