***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!!!!!!!(~2~NTR)















Υλικα για τη Ζυμη για <<ΤΑΡΤΕΣ>>

2 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ποτήρι βούτυρο ανάλατο
1/4 – 1/2 ποτήρι νερό κρύο

Υλικα για τη κρεμα <<ΠΑΤΙΣΕΡΙ>>

3 ποτήρια γάλα
3 κουταλιές corn flower
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
φρέσκα φρούτα εποχής, κομμένα σε φετες

Εκτελεση

Αρχικά θα φτιάξουμε τη ζύμη για την τάρτα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.  Μετά θα ετοιμάσουμε την κρέμα πατισερί και όταν κρυώσει θα γεμίσουμε την βάση της τάρτας.
Τέλος, θα καλύψουμε την επιφάνεια της τάρτας με τα φρέσκα φρούτα εποχής.


Αρχίζουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι στο μπολ του μίξερ.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ακολούθως προσθέτουμε το βούτυρο (λιωμένο) ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αναμιγνύουμε τα υλικά στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένο μπισκότο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά, ενώ το μίξερ συνεχίζει να είναι σε λειτουργία.

Το αφήνουμε να χτυπηθεί για περίπου 1/2 λεπτό ακόμα.

Αν χρειαστεί το ζυμώνουμε και με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια πλαστική μεμβράνη  και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προσοχή δεν πρέπει να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περισσότερη από 1 ώρα γιατί τότε θα σφίξει πάρα πολύ και όταν την ψήσουμε θα είναι πολύ σκληρή.

Στην συνέχεια θα χρειαστούμε μια ειδική φόρμα για τάρτες.

Ακολούθως ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.

Το φύλλο μας έχει πάχος 1/2 εκατοστό.

Τοποθετούμε προσεκτικά το φύλλο στην φόρμα για τάρτες.

Πιέζουμε το φύλλο στο κέντρο και στα πλαϊνά τοιχώματα, για να πάρει το σχήμα της φόρμας!

Προαιρετικά, σ’ αυτό το σημείο μπορείτε να διακοσμήσετε το περίγυρο με ένα πιρούνι.

Στην συνέχεια τρυπάμε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι.

Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το φύλλο και πιέζουμε ελαφρά.

Το γεμίζουμε με όσπρια (π.χ. ξηρά φασόλια ή κουκιά), για να κρατά το αλουμινόχαρτο και να μην φουσκώσει η ζύμη.
Ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η τάρτα μας να κοκκινίσει.

Έτοιμη και ροδοκόκκινη!

Την βγάζουμε από τη φόρμα, την τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση της.
Ακολούθως θα ετοιμάσουμε την κρέμα πατισερί.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.

Προσθέτουμε την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το corn flower.
Προσθέτουμε τη βανίλια.

........


Ανακατεύουμε συνεχώς (με σύρμα) μέχρις ότου η κρέμα μας αρχίσει να πήζει.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών καλά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 Όταν πια αρχίσει να βράζει καλά η κρέμα πατισερί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Τώρα η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Την σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη (για να μην κάνει πέτσα) και την αφήνουμε να κρυώσει.

Έφτασε η σειρά να ετοιμάσουμε τα φρούτα εποχής.
Εμείς διαλέξαμε φράουλες, ένα ακτινίδιο, μια μπανάνα, ένα πορτοκάλι και ένα μήλο. Ο καθένας όμως μπορεί να κάνει τον δικό του συνδυασμό ανάλογα με τις προτιμήσεις του

Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φετούλες και είμαστε έτοιμοι για να γαρνίρουμε την τάρτα μας

 Η ώρα που περιμέναμε έφτασε! Γεμίζουμε την βάση της τάρτας μας με τη κρέμα κατά τα 3/4.

Κάπως έτσι!

Στην συνέχεια συγκεντρώνουμε τα φρούτα εποχής μαζί με την τάρτα μας.
Θα καλύψουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με τα φρούτα εποχής δημιουργώντας σχήματα της επιλογής μας.

Αρχίζουμε με το πορτοκάλι, το οποίο γαρνίρουμε περιφερειακά την εξωτερική πλευρά της τάρτας μας.

Συνεχίζουμε με το μήλο.

Ακολουθούν οι μπανάνες και το ακτινίδιο το οποίο και τοποθετούμε πάνω στις φετούλες από τα μήλα.Μπορειτε να βαλετε και Συκα (ξηρα)

Τελειώνουμε με τις φράουλες σχηματίζοντας έτσι ένα λουλουδάκι.
Να θυμίσω ότι τα σχήματα είναι πάντα κατά προσωπική εκλογή του δημιουργού της τάρτας

η τάρτα μας είναι έτοιμη για άμεση κατανάλωση.

η γεύση είναι Θαυμα….Υπεροχη!!!!!

Μια γλυκιά απόλαυση για όλους!

TIPS: Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε μια εύκολη και γρήγορη επικάλυψη έτσι ώστε τα φρούτα να είναι πιο γυαλιστερά. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεται λίγη μαρμελάδα μέχρι να γίνει πυκνόρρευστη. Ακολούθως με ένα πινελάκι, που θα βουτάτε μέσα στην λιωμένη μαρμελάδα, αλείφετε τα φρούτα για να γυαλίσουν.
Η επιλογή των φρούτων αλλά και η διακόσμηση είναι ανάλογη με τις προτιμήσεις και το γούστο του καθενός.
      Επισης εκτος φρουτων μπορειτε να τοποθετησετε Λαχανικα Αλλαντικα Τυρια. (οτι σας       αρεσει...)
Καλη Επιτυχια!!!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου