***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ,ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ+ΣΟΚΟΛΑΤΑ(NTR)




Υλικα

2 συσκευασίες μπισκοτα γεμιστα(ότι μας αρεσουν)
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. νερό
χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
4 ζελατίνες
8 κ.σουπας  κονιάκ
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. μαρμελάδα
σπασμένα μπισκοτα για το σερβίρισμα
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα (οποια μας αρεσει) για το σερβίρισμα

Εκτελεση

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3′ από την ώρα που θα πάρει βράση.
Χτυπάμε τους κρόκους με μίξερ να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σιρόπι σε μορφή κορδονιού (δηλαδή λίγο λίγο για να μην ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία). Το μίξερ είναι πάντα σε λειτουργία.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με το μίξερ.
Με σπάτουλα αναδιπλώνουμε την σαντιγί μέσα στο μίγμα αυγών. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Ανακατεύουμε.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες να φουσκώσουν για λίγα λεπτά σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε λίγο το κονιάκ σε μπρίκι και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες αφού τις στήψουμε καλά με το χέρι. Τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Ντύνουμε μια φορμα(οτι εχουμε στρογγυλη η τετραγωνη), φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
 Χωρίζουμε στη μια συσκευασία γεμιστων μπισκοτων την κρέμα από το μπισκότο. Ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με μονά μπισκότα.
 Προσθέτουμε την κρέμα των μπισκοτων στην κρέμα. Στρώνουμε μπισκοτα γεμιστα στη βάση.
 Αδειάζουμε το μισό μίγμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκοτα γεμιστα. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα.
Κλείνουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει. Χρειάζεται περίπου 2 ώρες σε δυνατή κατάψυξη.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκοτακια η ξηρους καρπους η οτι μας αρεσει....
Καλη Επιτυχια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου