***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ της Γιαγιας *****~1~(NTR)






















Η συνταγη αυτη ηταν της μητερας της Γιαγιας μου(τα υλικα ηταν<οκαδες>εγω τα εκανα γραμμαρια....(οπως και ολες οι συνταγες  μου ...) ...Πρεπει να τη δοκιμασετε!!!!!!!.....


ΥΛΙΚΑ

100 γραμμαρια Βουτυρο Ηπειρου γαλακτος(1 ποτηρι)
480 γραμμαρια Ζαχαρη
8 αυγα
128ο γραμμαρια αλευρι (για ολες τις χρησεις)
1/2 κουταλακι σοδα
1 λεμονι(το χυμο)
2 βανιλιες
1 φακελακι αμμωνια
325 γραμμαρια Γαλα (1 ποτηρι του νερου)
λιγο αλατι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Τοποθετουμε σε μια λεκανιτσα το αλευρι .
Ριχνουμε  στο αλευρι τη σοδα.
Κτυπαμε σε ενα μπολ  το βουτυρο πολυ καλα.
Σε ενα αλλο μπολ κτυπαμε τη Ζαχαρη με τα αυγα .
Διαλυουμε στο χλιαρο γαλα την αμμωνια και ριχνουμε στη λεκανι με το αλευρι ολα τα υλικα .
Τελος ριχνουμε και το χυμο απο το λεμονι.
Ζυμωνουμε πολυ καλα  ολα τα υλικα  και πλαθουμε διαφορα σχηματα.αλειφουμε με αυγο και λιγο νερακι τα κουλουρακια μας και τα τοποθετουμε στο ταψι μας....
Προθερμαιινουμε  το φουρνο μας στους 250 βαθμους και ψηνουμε στους 200 βαθμους..για 20 λεπτα εως ροδοκοκκινισουν!!!!!!

~~~Το Βουτυρο πρεπει  να  ειναι γαλακτος!!!!!!!~~~ετσι θα τριβουν Σαν κουραμπιεδες στο στομα!!!!!Δοκιμαστε τα!!!!!

Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου