***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΤΑΡΤΑ (NTR)





Ταρτες!!!!!
Οτι πιο Κομψο,Γευστικο και Αφρατο μπορει να ετοιμασει μια σπιτικη κουζινα σε οτι αφορα τα γλυκα τουλαχιστον
Γλυκες συνηθως με γεμιση μαρμελαδα ,φρουτα κρεμες η καρπους κλεινουν απολαυστικα ενα γευμα και ειναι ιδανικες για απογευματινο μαζι με τον καφε η το χυμο μας.
Ευκολες κατα βαση απαιτουν ωστοσο μερικα μυστικα και τεχνικες για να αποδωσουν το μεγιστο της γευσης και της εμφανισης τους.


Υλικα
(για μια ταρτα διαμετρου 23 εκ.)

225γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κ.γλυκου  αλατι
115γρ. βουτυρο η μαργαρινη παγωμενο και κομμενο σε κομματακι
3-4 κουτ.σουπας παγωμενο νερο


Ετοιμαζοντας κλασσικη ψιχουλιαστη ζυμη


Κοσκινιζουμε το αλευρι και το αλατι.
Προσθετουμε τα κυβακια του βουτυρου και ανακατευουμε τα υλικα τριβοντας τα με τις ακρες των δαχτυλων μας μεχρι το μιγμα να μοιαζει με ψιχουλα ψωμιου.
Πασπαλιζουμε το μιγμα με 3 κουτ.σουπας κρυο νερο και ανακατευουμε προσεκτικα με ενα πιρουνι.
Πλαθουμε το μιγμα σε μπαλα.
Αν ειναι πολυ ξερη και στεγνη και κομματιαζεται προσθετουμε αλλη μια κουταλια παγωμενο νερο ανακατευουμε και πλαθουμε παλι σε μπαλα.
Τυλιγουμε την μπαλα της ζυμης σε διαφανη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα.

Για να ετοιμασουμε τη ζυμη στο μπλεντερ


Ριχνουμε στον καδο της συσκευης το αλευρι κοσκινισμενο,το αλατι και το βουτυρο σε κυβακια.
Δουλευουμε τα υλικα με διακοπτομενη λειτουργια μεχρι το μιγμα να γινει ψιχουλιαστο.
Προσθετουμε το παγωμενο νερο και χτυπαμε ελαφρα.
Το μιγμα θα πρεπει να ειναι ακομα ψιχουλιαστο.
Το βγαζουμε απο το μπλεντερ και το πλαθουμε σε μπαλα.
Το τυλιγουμε σε διαφανη μεμβρανη και το τοποθετουμε στο ψυγειο.

Στρωνοντας τη ζυμη σε ταψακι


Αφου βγαλουμε την μπαλα της ζυμης απο το ψυγειο την ξατυλιγουμε απο τη μεμβρανη και την απλωνουμε σε επιπεδη επιφανεια  κρυα.
Την απλωνουμε με τον πλαστη με ολη μας τη δυναμη και προς ολες τις κατευθυνσεις για να ανοιξει ομοιομορφα.
Καθε τοσο σηκωνουμε τη ζυμη και τη γυριζουμε λιγο για να μην κολλησει στην επιφανεια με την πιεση που ασκουμε.
Επισης με τον τροπο αυτο ο δισκος της ζυμης αποκτα παντου ομοιομορφο παχος.
Σε ολη τη διαρκεια της  διαδικασιας πασπαλιζουμε τακτικα τη ζυμη με λιγο αλευρι για να μην κολλησει στον πλαστη.
Συνεχιζουμε το ανοιγμα με τον πλαστη μεχρι η ζυμη να αποκτησει παχος περιπου 3 χιλ.και να απλωσει 5 εκ.απο το επανω ανοιγμα του ταψιου η της φορμας που θα ψησουμε.
Τυλιγουμε με προσοχη τη ζυμη στον πλαστη κινωντας τον αργα επανω της αφου πρωτα αλευρωσουμε πλαστη και ζυμη.
Στη συνεχεια ξεδιπλωνουμε τη ζυμη στο ετοιμο ταψακι(ελαφρα βουτυρωμενο και αλευρωμενο) προσεχοντας ωστε να περισσευει ομοιομορφα οσο το δυνατον πιο πολυ εξω απο το ταψακι η φορμα.
Με προσοχη και απαλες κινησεις απλωνουμε τη ζυμη μεσα στο ταψακι ωστε να καλυψει καλα τα τοιχωματα και τον πυθμενα.
Χρησιμοποιουμε τα δαχτυλα μας και ποτε τα νυχια για να μην κοπει η ζυμη.
Μ' ενα πιρουνι τριπαμε ολη τη ζυμη  εσωτερικα για να μη φουσκωσει ...αλλοι τοποθετουν οσπρια να μη φουσκωσει εγω βαζω σε ολο το ταψακι αλουμινοχαρτο και χηνω για 15-20 λεπτα στους 200 βαθμους.

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου