***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ (NTR)






ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

1 κιλό πατζάρια μικρά, μαζί με την πρασινάδα τους
4 κουτ. της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Κόβουμε την πρασινάδα από τα πατζάρια, 8 εκατοστά πάνω από τον κόκκινο βολβό, και τοποθετούμε κατά μέρος. Πλένουμε τα πατζάρια (βολβούς) καλά και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 έως 1,5 ώρα, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα πατζάρια και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε κάθε πατζάρι στα 8 και τα τοποθετούμε κατά μέρος.
2. Στο μεταξύ, χοντροκόβουμε τις πρασινάδες από τα πατζάρια και τις βράζουμε στο νερό που έχει απομείνει από το βράσιμο των βολβών, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο νερό ακόμη. Βράζουμε για 15 έως 20 λεπτά και, 2 λεπτά πριν γίνουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και το ξίδι.
3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα πατζάρια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
4. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε τα πατζάρια και τις πρασινάδες από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα ή σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και λίγο ξίδι και πασπαλίζουμε με πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαϊντανό. Συνοδεύουμε με κροκέτες ή φιλέτα μπακαλιάρου τηγανητά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου