***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ (NTR)

 








ΥΛΙΚΑ


-2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
-4 φλιτζάνια κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
-2 φλιτζάνια χοντροκομμένη φέτα
-60 γρ. μαύρη σταφίδα
-1/2 φλιτζανιού λευκό κρασί
-1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο σε σκόνη
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-2 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
-1 κουτ. της σούπας μέλι
-λίγο ελαιόλαδο


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



1. Τοποθετουμε  τις σταφίδες στο λευκό κρασί για 20 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τους κύβους της κολοκύθας. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Μόλις μαλακώσουν τα κυβάκια της κολοκύθας (σε 5-7 λεπτά), προσθέτουμε το μέλι, τις σταφίδες στραγγισμένες και τη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά το μίγμα.
3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε στο μίγμα της κολοκύθας ανακατεύοντας απαλά.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 °C. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή μικρό πιάτο κόβουμε δίσκους από τη σφολιάτα. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τους δίσκους, καθώς και το ταψί στο οποίο θα ψήσουμε τα πιτάκια.
5. Τοποθετούμε από 1 κουταλιά της σούπας μίγμα κολοκύθας στο κέντρο κάθε δίσκου σφολιάτας και διπλώνουμε το δίσκο στη μέση, ώστε να σχηματίσουμε μισοφέγγαρα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και αλείφουμε τα πιτάκια. Τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Tα σερβίρουμε ζεστά.

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου