***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΑΥΓΑ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ(NTR)

 


Yλικά

1 κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκυθάκια
250 γρ. ζαμπόν
1 κιλό μελιτζάνες
3 κρεμμύδια
τυρί τριμμένο (κασέρι, γκούντα, έμενταλ)
3 αυγά
100 γρ. λάδι
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε φέτες, προσθέτουμε το μαϊντανό και το ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνοντας. Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο απλώνουμε τυρί τριμμένο (κασέρι, γκούντα, έμμενταλ). Xτυπάμε 3 αυγά ελαφρά, περιχύνουμε τα λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί. Bάζουμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα. Όταν ψηθεί το φαγητό το σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Tο μπριάμ επειδή είναι λαδερό, τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά με μία ελαφριά σάλτσα μπεσαμέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου