***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Αμυγδαλωτά -2-(NTR)

ΥΛΙΚΑ


1800 γραμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (για περίπου 70 αμυγδαλωτά)
5 αυγά
ζάχαρη άχνη (δείτε στην Εκτέλεση πως τη μετράμε)
ανθόνερο


Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μίξερ τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μια μαλακή πάστα.

 Με ένα πότηρι (νερου) μετράμε την ποσότητα του τριμμένου αμυγδάλου, για να υπολογίσουμε τη ζάχαρη.

 {Για κάθε 2 ποτήρια αμύγδαλο θα χρειαστούμε μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη}.

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. 

Χτυπάμε τους κρόκους με λίγη από τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
 Χτυπάμε χωριστά και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε μια λεκάνη έχουμε τοποθετήσει το αμύγδαλο με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με ανθόνερο κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα.
Ανακατεύουμε τους χτυπημένους κρόκους με το ασπράδι και τα προσθέτουμε στη ζύμη. 
Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά (στη Συρο και στην Τηνο, συνηθίζεται το σχήμα του αχλαδιού αλλά και αλλα  σχήματα) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους  200 βαθμους Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
 Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βρέχουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε, ζεστά όπως είναι, σε άχνη ζάχαρη.
Ειναι προτοτυπα και πολυ νοστιμα.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου