***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ (NTR)








Υλικά για τη ζύμη

1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη (δίνει ωραίο χρώμα στη ζύμη)
1/2 κουταλιά αλάτι 

Λαδακι
Αλεύρι όσο πάρει (κοσκινισμένο)


Υλικα για τη Γεμιση


Σε αυτη την πιτα τοποθετουμε οτι υπαρχει στο ψυγειο μας,(κοτοπουλο,κρεας,κιμας,τυρι κιτρινο ,φετα ντοματα(σε ροδελες) ,κρεμμυδακι τριμμενο ,λιγο αλατακι και πιπερι)


2 κουτ.σ.λαδι


Εκτελεση.


Σε μια λεκανι ριχνουμε ολα τα υλικα (ζυμης)και ετοιμαζουμε τη ζυμη.
Κοβουμε σε δυο στρογγυλα κομματια και τοποθετουμε σε ζεστο μερος για μιση ωρα να ξεκουρασθει η ζυμη μας.
Οταν ειναι ετοιμη η ζυμη μας απλωνουμε με τον (πλαστη) δυο φυλλα ,ενα για το κατω μερος του ταψιου και ενα για επανω .
Με λιγο λαδι αλειφουμε το ταψι μας και τοποθετουμε το κατω φυλλο.
Σ ενα μπολ κοβουμε σε κυβακια τα υλικα της (γεμισης) ανακατευουμε και τοποθετουμε εσωτερικα στο ταψι.Ριχνουμε 2 κουτ.σουπας λαδι.
Τελος τοποθετουμε το επανω φυλλο κλεινουμε γυρω -γυρω περιμετρικα στο ταψι μας,χαραζουμε ελαφρα ραντιζουμε με ελαχιστο νερακι και τοποθετουμε σε προθερμασμενο φουρνο .
Ψηνουμε στους 220 βαθμους πανω-κατω  εως οτου ροδισει  η πιτα μας.
Καλη σας Ορεξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου