***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ (NTR)


ΥΛΙΚΑ


 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
150 γρ.βούτυρο αγελάδος
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής κρέμα
3 κουταλιές κακάο σε σκόνη
600 ml φρέσκο γάλα
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
1 φάκελο garni
1 κονσέρβα βύσσινο
1 φάκελο νιφάδες κουβερτούρας
    λιγη ζαχαρη αχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα πτι-μπερ στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. 
Λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το τρίμμα του μπισκότου.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα (28 εκ.) ένα τσέρκι και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα σε αυτό το τρίμμα του μπισκότου.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ με 400 ml γάλα την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. 
Στο ένα μέρος ρίχνουμε 3-4 κουταλιές βύσσινο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια καλύπτουμε την επιφάνεια του μπισκότου με την κρέμα.
Με τα χέρια μας σπάμε σε 3-4 κομμάτια τα μπισκότα της σοκολάτας και τα μισά από αυτά τα σκορπάμε πάνω από την κρέμα. Στο άλλο μέρος της κρέμας που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά  με το μίξερ Προσθέτουμε και πάλι 3-4 κουταλιές από το βύσσινο ανακατεύοντας και πάλι με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο πια μείγμα μας πάνω από τα σκόρπια σοκολατένια μπισκότα.

Συνεχίζουμε τώρα σκορπώντας από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα σοκολάτας και καλύπτουμε το τσέρκι μας με πλαστική μεμβράνη. 
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Φτιάχνουμε σαντιγι χτυπώντας στο μίξερ το garni με τα υπόλοιπα 200 ml γάλα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της τούρτας.
   Γαρνίρουμε την τούρτα με νιφάδες κουβερτούρας,λίγη σαντιγι
   αν θελουμε    ριχνουμε και λιγη ζαχαρη αχνη.

   Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου