***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Κοτοπουλο με ξιδι + πεστο(NTR)







Υλικά


4 - 6  στήθη κοτόπουλου
 2  φλιιζανες  ξίδι μπαλσάμικο
1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα κομμένη σε τέσσερα κομμάτια
Λίγο πέστο



{Το πέστο είναι ιταλικο  παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικου,σκορδου, και ελαιολαδο,κουκουναρι, και τυρί πεκορινο ή παρμεζα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σαλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρονια αλλα κατα προτιμηση(σε οποιο φαγητο σας αρεσει).}

Εκτέλεση

 Βάλτε το κοτόπουλο και σε ένα polybag μαζί με τη μία κούπα ξίδι.
 Αφήστε το για μία ώρα μόνο και βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα την άλλη κούπα.
 Βράστε το ξίδι για 15 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.
 Ψήστε στο γκριλ τα μαριναρισμένα κοτόπουλα για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
 Βάλτε τα κοτόπουλα σε ένα αλουμινόχαρτο, ρίξτε σε κάθε στήθος ένα κομμάτι μοτσαρέλα και κλείστε το αλουμινόχαρτο.
 Βάλτε στο φούρνο για πέντε λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί.

Κοβετε το κοτοπουλο σε φετες
 Αφού ρίξετε πέστο και το ξίδι που έχει σος, σερβίρετε.

 Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου