***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑτης Γιαγιας****~7~ (NTR)

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ


Υλικα

1   κιλο αλευρι (για τσουρεκια)
1   φλιτζανα  Γαλα
1   φλιτζανα Ζαχαρη
1   φλιτζανα βουτυρο (ηπειρου)
1   φλιτζανα χυμο πορτοκαλιου
2   φακελακια μαγια
2   αυγα
1   φακελακι μαχλεπι
1   φακελακι μαστιχα
αμυγδαλα φιλε για επανω για πασπαλισμα

  

      Κατασκευη


     
Τοποθετουμε σε μια κατσαρολιτσα να βρασει το ΜΙΣΟ  γαλα (χλιαρο)
και διαλυουμε τη  μαγια.
Ριχουμε λιγο λιγο το αλευρι και αρχιζουμε να ζυμωνουμε καλα.
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙ   κτυπαμε καλα τη ζαχαρη με το  βουτυρο εως
οτου γινει ασπρισει.Μετ ριχνουμε ενα ενα τα υγα και ανακατευουμε συνεχεια,Το μαχλεπι και τη μαστιχα τα βραζουμ σελιγο νερο και τα ριχνουμε στο μιγμα.
Κατοπιν ολα τα υπλοιπα υλικα και τα ζυμωνουμε με το υπολοιπο γαλα.Τα ζυμωνουμε πολυ καλα.
Τα αφηνουμε να φουσκωσουν  αφου τα εχουμε σκεπασει με μια πετσετα για να φουσκωσουν καλα .
Αφου εχουν φουσκωσει τα κοβουμε σε τεμαχια τα πλαθουμε οτι σχημα μας αρεσει, και τα τοποθετουμε σε ταψι βουτυρωμενο .Πασπαλιζουμε με αμυγδαλα φιλε.
Εχουμε προθερμανει το φουρνο στους 250 βαθμους














ΟΤΑΝ Σβησει το φως κατεβαζουμε τη θερμοκρασια στους 200 βαθμους  Επανω , πασπαλιζουμε με αυγο+λιγο νερο και λιγο βουτυρο  και ριχνουμε τα αμυγδαλα και τα ψηνουμε.




Kαλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου