***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑNΤΑΪΦΙ

ΚΑNΤΑΪΦΙ




Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
250 γρ. καρύδια (αλεσμένα)
2 κουταλάκια ψίχα ψωμιού
1 κουταλάκι κανέλλα
250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
3 κουταλάκια νερό.
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι


Εκτέλεση

Βράζουμε αυτά τα 3 υλικά μαζί για 5 λεπτά ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
 Ανακατεύουμε τα  καρύδια, την ψίχα του ψωμιού και την κανέλλα και τα αφήνουμε για αργότερα.
Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μέρη.
Απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το μισό από τοβούτυρο και το μισό μείγμα από τα καρύδια. Απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα καρύδια και το βούτυρο. Ρίχνουμε το νερό από πάνω. Το ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χύνουμε από πάνω το ζεστό σιρόπι. Το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου