***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Στρουντελ με Μηλα (NTR)



Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 ολόκληρο αυγό
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά άσπρο ξίδι κρασιού
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
λίγο Αλάτι
Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Για την γέμιση

1 κιλό μήλα κομμένα λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι τρίμματα τσουρεκιού
1 λεμόνι (χυμός και φλοιός)
1 κουταλάκι κανέλα
Λίγο ρούμι ή κονιάκ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα

 Eκτέλεση





Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αυγό, το λάδι, το ξίδι, το νερό και το άλατι πολύ προσεκτικά και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια ομαλή, όχι πάρα πολύ μαλακή ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο πιάτο και αλείψετε την επιφάνεια με λίγο λάδι .Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Όσο περιμένουμε ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης (εκτός από τα τρίμματα τσουρεκιού και το γάλα) ώστε τα μήλα να απορροφήσουν τις γεύσεις.
Κατόπιν ανοίγουμε το φύλλο πιέζοντας τη ζύμη με τα χέρια μας ή με πλάστη, να απλωθεί μέχρι να έχουμε λεπτό φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι, τοποθετούμε τα τρίμματα τσουρεκιού και κατόπιν το μίγμα των μήλων αφήνοντας 7-10 πόντους κενό γύρω- γύρω. Γυρίζουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση για να μην αδειάσει και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το στρούντελ ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε 10 λεπτά ακόμη .Τρώγεται καλύτερα ζεστό πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο σφολιάτας

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου