***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Καρυδάτα (NTR)

Υλικά

6 Αυγά
6 ποτήρια καρύδια
3 ποτήρια φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγο ξύσμα λεμονιού
λίγη κανέλλα



Εκτέλεση

 Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το μπέικιν-πάουντερ, τις βανίλιες και το λεμόνι. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγη κανέλλα. Πλάθουμε το μείγμα στο σχήμα που θέλουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε την καρυδάτα στους 175 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου