***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Καρυδόπιτα (NTR)


Καρυδόπιτα


Υλικά

  • 10 αυγά
  • 10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 10 κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
  • Λίγο βούτυρο
  • Για το σιρόπι:
    • 1 κιλό νερό
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 2 βανίλιεs

κατασκευη

1.    Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
2.    Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην λεκάνη μας.
3.    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
4.    Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.
Σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και αφού βράσουν για 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε το γλυκό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου