***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

EKMEK κανταΐφi (NTR)



EKMEK ΚΑΝΤΑΙΦΙ


 ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό φύλλο κανταΐφi
λίγο βούτυρο
λίγη κρέμα άνθος αραβοσίτου ή κρέμα ζαχαροπλαστικής
• 1
κουτί φυτική σαντιγί
• 2-3
κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
• 2
βανίλιες
λίγα αμύγδαλα καβουρντισμένα


Για το σιρόπι:
• 3 ποτήρια ζάχαρη
• 1 ½ ποτήρια νερό
• λίγο λεμόνι
• 3 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε το φύλλο αφού του έχουμε προσθέσει από πάνω λίγα κομμάτια βούτυρο ή λίγο λιωμένο βούτυρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε χλιαρό, στο ζεστό φύλλο που έχουμε μόλις ψήσει. Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και τη βάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο (προσοχή, πρέπει να έχει κρυώσει).Από πάνω βάζουμε μια λεπτή στρώση σαντιγί (η σαντιγί γίνεται χτυπώντας την κρέμα με άχνη ζάχαρη και λίγες βανίλιες) και γαρνίρουμε με αμύγδαλα που έχουμε καβουρντίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου