***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΟΥΡΤΑΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~1~ (NTR)







ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΟΥΡΤΑΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ


1 ποτηρι (νερου) ζαχαρη
1 ποτηρι(νερου) αλευρι
1 κουταλακι (γλυκου) μπεικιν παουντερ
5αυγα
1 μπουκαλι γαλα 1 κιλου.
½ πακετο βουτυρο Κερκυρας
αμυγδαλα για επανω


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη
Ριχνοιυμε τους κροκους των αυγων
Κτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα
Ριχνουμε  τη μαρεγκα σιγα-σιγα στο μιγμα με το βουτυρο
Το μπεικιν παουντερ  και το γαλα ανακατευουμε συνεχως
Επειτα προσθετουμε σιγα-σιγα το αλευρι δημιουργουμε ένα υπεροχο μιγμα.

Βουτυρωνουμε το ταψι και το πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι (για να μην κολλησει το γλυκο)και το ψηνουμε στους 200 βαθμους.

Όταν ψηθει και κρυωσει κοβουμε το παντεσπανι μας σρ τρια η δυο κομματια (οσο θελουμε ) .τοποθετουμε σε πιατελα το ένα κομματι(λεπτο)και δημιουργουμε μια στρωση με σαντιγι η μους σοκολατα η ότι άλλο θελουμε,επειτα βαζουμε το άλλο κομματι από το παντεσπανι και τοποθετουμε επισης την επομενη στρωση.
Τελος καλυπτουμε την τουρτα μας με σαντιγι και την πασπαλιζουμε με αμυγδαλα,καρυδια,η φρουτα.
Καλη Επιτυχια!!!!


***Τη Συνταγη για το Παντεσπανι να την κρατησετε για ολες σας τις ΤΟΥΡΤΕΣ***



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου