***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΛΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (NTR)

ΕΚΛΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ






•  40 εκλεράκια άδεια
•  4 κουταλιές κορν φλάουρ
•  1/4 κούπας ζάχαρη
•  4 κροκάδια
•  2 κούπες γάλα
•  200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
•  1 κούπα σαντιγύ (προεραιτικά)

ΥΛΙΚΑ
για το γλάσο
•  125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•  2 κουταλιές βούτυρο
•  2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσρόλα, ανακατέψτε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τα κροκάδια και 1/4 κούπας από το γάλα. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μεμιάς στο μίγμα των κροκαδιών, ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς επάνω σε μέτρια φωτιά, ώσπου να δέσει σε πηχτή κρέμα. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα κομματάκια της σοκολάτας, να ενσωματωθούν με την κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά, κολλήστε στην επιφάνεια πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα κι αφήστε τη να κρυώσει. Αν θέλετε, ανακατέψτε απαλά μέσα σ' αυτή τη σαντιγύ και γεμίστε τα εκλεράκια. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά και βουτήξτε μέσα τα εκλέρ ένα, ένα, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια μ' ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας. Φυλάξτε τα στο ψυγείο, ακάλυπτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου