***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ*** ~7~(ΝTR)

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ***(ΝTR)





 









































ΥΛΙΚΑ

2       ποτηρια νερου Ελαιολαδο(καλο)
1       φλιτζανι ζαχαρη
3       κουταλιες σουπας ΜΕΛΙ
1       κουταλακι Σοδα
     2πορτοκαλια(το ΧΥΜΟ)
½   κουταλια σουπας Γαρυφαλλο
½   κουταλια σουπας  Κανελλα
1       φλιτζανι του καφε ΚΟΝΙΑΚ
1    φλιτζανι   ΑΛΙΣΙΒΑ (σταχτη βρασμενη με νερο)
      ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ   οσο παρει η ζυμη να είναι μαλακη





200 gr.KΑΡΥΔΙ τριμμένο


ΣΙΡΟΠΙ

 


½    κιλο Ζαχαρη
      1         ποτηρι ΝΕΡΟ
½    κιλο ΜΕΛΙ το ριχνουμε όταν γινει το σιροπι

Το ΣΙΡΟΠΙ θα είναι κρυο καιτα μελομακαρονα Ζεστα



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

 



     Θα καψουμε το λαδι και θα το  αφησουμε να κρυωσει .
Θα ριξουμε την Αλισιβα, το Χυμο πορτοκαλιου με τη σοδα  και θα το δουλεψουμε με το συρμα για αρκετη ωρα.
Επειτ ριχνουμε στο μιγμα το αλευρι και αρχιουμε να  ζυμωνουμε πολύ καλα…
Τα φτιαχνουμε διαφορα σχηματα επιλογης μας και τα ψηνουμε
Ο φουρνος πρεπει να είναι προθερμασμενος στους 250 βαθμους
Όταν σβησει το φως κατεβαζουμε την θερμοκρασια στους 200 βαθμους και ψηνουμε τα μελομακαρονα..

Καλη Επιτυχια!!!!!!

















Όταν ψηθουν εχουμε κρυο το Σιροπι και τα μελωνουμε (σιροπαρουμε) ..εχουμε  μια πατελλα και τα τοποθετουμε
Τα πασπαλιζουμε με τριμμενο καρυδι ..είναι ετοιμα….


Καλη Επιτυχια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου