***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΙΚ ΤΣΟΥΡΕΚΙ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για Τσουρέκι (8 κούπες του τσαγιού)
200 γρ. μαργαρίνη (1 κούπα του τσαγιού)
 250 γρ. ζάχαρη (1+¼ κούπες του τσαγιού)
 4 αυγά
 200 γρ. γάλα χλιαρό (1 κούπα του τσαγιού)
 85 γρ. νωπή μαγιά ή 30 γρ. μαγιά
 5γρ. αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού)
 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο (2 κουταλάκια του γλυκού)
 2+1/2 γρ. μαστίχα τριμμένη (½ κουταλάκι του γλυκού)
 ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα. 
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
 Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα. 
Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′.
Γεμίζουμε το ταψι η τη φορμα  μας με ζύμη μέχρι τη μέση

 Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25′-30′.Οταν ψηθει και κρυωσει αν θελουμε μπορει να το γαρνιρουμε με σαντιγι 
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου