***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Χαλβάς Με Χονδρο Σιμιγδαλι(NTR)

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζάνια του τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Λιγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
κανέλα

Εκτέλεση


Καίμε καλά το σπορέλαιο, εν συνεχεία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε ελαφρά μέχρι να ροδίσει αλλά να μην καβουρντιστεί πολύ. Συγχρόνως σε ένα άλλο σκεύος, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που έχουμε ζεστάνει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό με τη λιωμένη ζάχαρη στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε αργά έως ότου αρχίσει να πήζει. Μόλις αρχίσει να πήζει ο χαλβάς, ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μία βανίλια. Όταν πήξει αρκετά, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος για να κρυώσει. Όταν κρυώσει τελείως και μπορεί να κοπεί σε κομμάτια μπορούμε να το σερβίρουμε. Γαρνίρεται με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου