***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινό με Λάχανο (NTR)




Υλικά


1½ κιλο  Χοιρινό κρέας
1 μεσαίο Λάχανο
2 Πιπεριές Φλωρίνης
1 φλιτζ. Σάλτσα Ντομάτα (αν θελουμε)
Δαφνόφυλλα
1 φλυτζ. Ελαιόλαδο
1 φλυτζανακι  Ξύδι
Αλάτι
 Πιπέρι
Μπούκοβο (καυτερο κοκκινο πιπερι)


Εκτελεση


Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. 
Κόβουμε το λάχανο σε χοντρές και κοντές λωρίδες και την πιπεριά σε ροδέλες. 


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τρία φλιτζάνια νερό και το λάχανο και το ζεματίζουμε μέχρι να μαλακώσει. Το λάχανο είναι πιο ελαφρύ στο φαγητό όταν το έχουμε ζεματίσει πρώτα! 

 Αν δεν χωράει αρχικά στην κατσαρολα όλο το λάχανο αφηνουμε απο τη μια πλευρα και  οσο ζεσταίνεται, βγάζει τα υγρά του και πέφτει, κι έτσι μπορούμε να προσθέτουμε σιγά σιγά όσο δεν χώρεσε από την αρχή μέσα στην κατσαρόλα, αρκεί να ανακατέψουμε ελαφρώς ώστε να ζεματιστεί όλο ομοιόμορφα. 

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε ένα φλυτζάνι λάδι και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρέας γυρνώντας το από όλες τις μεριές μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε στο κρέας την σάλτσα ντομάτας,(αν θελουμε με σαλτσα κοκκινη)αν οχι, συνεχιζουμε με τα υπολοιπα υλικα, τα τέσσερα μικρά δαφνόφυλλα και 1 κουταλάκι  πιπέρι. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και το σκεπάζουμε να βράσει για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 

Εν τω μεταξύ το λάχανο έχει μαραθεί [έχει δηλαδή μαλακώσει και μοιάζει βρασμένο]. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας. 

Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το λάχανο και τα υπόλοιπα υλικά: ένα φλυτζανάκι ξύδι, την κόκκινη πιπεριά, ένα κουταλάκι μπούκοβο [καυτερό κόκκινο πιπέρι] και ένα γεμάτο κουταλάκι αλάτι. Το σκεπάζουμε, το αφήνουμε να βράσει και σε 20 λεπτά είναι έτοιμο.
Καλη Ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου