***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(NTR)



Υλικά

8 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο λιωμένο
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό
1  φλιτζάνα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225γρ σοκολάτα υγείας πικρή (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
115γρ σοκολάτα ημίγλυκη
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού αλάτι
80γρ τυρί mascarpone ή οποιοδήποτε άλλο τυρί κρέμα θέλετε
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού άρωμα αμυγδάλου
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι βατόμουρα
½ χυμό μήλου
3 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Για τη βάση της τάρτας

 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις 8 κουτ. της σούπας βούτυρο, 3 κουτ. σούπας ζάχαρη, τη βανίλια και το 1 κουτ. του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας αφού έχουμε αλευρώσει τη βάση της και στη συνέχεια τυλίγουμε τη φόρμα με σελοφάν αφήνοντάς την στο ψυγείο για 30λεπτα να κρυώσει. Ύστερα ψήνουμε τη ζύμη στους 170 βαθμούς αφού την τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, για 20-25λεπτα.

Για την κρέμα σοκολάτας

 Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα υγείας (πικρή), την ημίγλυκη σοκολάτα και το βούτυρο ενώ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνοντας σε μεσαία φωτιά έως ότου λιώσουν. Η κρέμα μας πρέπει να σιγοβράσει για 4-5λεπτα. Ύστερα τοποθετούμε το μάγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ με τη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας. Τοποθετούμε την κρέμα μας στην κρύα βάση τάρτας και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μιάμιση με δύο ώρες.

Για την κρέμα mascarpone

 Χτυπάμε το τυρί σε σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το άρωμα αμυγδάλου, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού μαζί και κατόπιν προσθέτουμε στο μάγμα μας τη σαντιγί ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι η σαντιγί μας να γίνει ανάλαφρη.

Για το ζελέ βατόμουρο

 Βάζουμε τα βατόμουρα και το χυμό μήλου σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας καλά. Όταν τα βατόμουρα βράσουν καλά βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης τα οποία έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι και η ζελατίνη να λιώσει καλά και ύστερα τοποθετούμε στη φωτιά στην ίδια θερμοκρασία με πριν. Όταν το ζελέ ετοιμαστεί σουρώνουμε και το τοποθετούμε στην αντίστοιχη φόρμα αφήνοντας στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιήστε μερικά φρέσκα βατόμουρα ολόκληρα η φραουλιτσες ολοκληρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου