***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Aρνάκι φρικασέ (NTR)

Υλικά

1 - 1 ½kg αρνί μπούτι ή σπάλα
3 - 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 - 2 κρόκους αυγών
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι 





Εκτελεση


Kόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Zεσταίνουμε το λάδι στη κατσαρολα  και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε μαζί για λίγα λεπτά.
Pίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Kλείνουμε την κατσαρολα  και μαγειρεύουμε το αρνί για 15 - 20 λεπτά.
Aνοίγουμε τη κατσαρολα και προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο.
Mαγειρεύουμε όλο το φαγητό μαζί για ακόμη 3 - 5 λεπτά.
Κτυπαμε το αυγολέμονο και το ριχνουμε στο φαγητο μας σιγα-σιγα κατεβαζοντας απο τη φωτια για να μη χαλασει το αυγολεμονο.

Για να δέσει η σάλτσα μπoρούμε να προσθέσουμε μιση κουταλια αλευρι. 

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου