***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Λαγός με κόκκινη σάλτσα (NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 λαγό 11/2 -2 κιλα
50γρ βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50γρ αλεύρι
1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
λίγο μαϊντανό
2-3 κουτ.ξιδι
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές αλάτι
λίγο πιπέρι
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
200γρ μανιτάρια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε τεμαχια το λαγό. 
Σε κατσαρόλα καίμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές να ροδίσει.
 Κατόπιν το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρασί, το νερό, το μαϊντανό,το ξιδι, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις πολτοποιημένες ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβάσει μέχρι να μαλακώσει ο λαγός.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε καλά λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
 Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα 30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κρέατος. 
Μπορουμε να σερβιρουμε με ταλιατελες η ρυζι.
Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου