***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Λαχανόπιτα (NTR)













ΥΛΙΚΑ


1 κιλό αλεύρι μαλακό
2 ποτήρια νερό
1 κουτ. σούπας αλάτι
½ κούπα λάδι
λίγο ξύδι
λίγη μαργαρίνη
500 γραμ. διάφορα χόρτα (αγρια χορτα, σπανάκια, κρεμμυδάκι φρέσκο)
½ κιλό  τυρί χοντροτριμμένο 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε πρώτα το αλατι,  το λαδάκι, το ξύδι, το νερό και τέλος το αλεύρι όσο παρει. Αρχικά ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζυμώνουμε το μίγμα . Αφού ετοιμαστεί αφήνουμε τη ζυμη να ξεκουραστεί για 15’, σκεπάζοντάς το με μια υγρή πετσέτα.

Για τα φύλλα:

Αρχικά χωρίζουμε τη ζυμη στην μέση, έτσι ώστε να φτιάξουμε 10 φύλλα για την πάνω και 10 για την κάτω μεριά της πίτας. Χωρίζουμε λοιπόν επιπλέον το μισό ζυμάρι σε 10 ιδια μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα τους με το πλάστη σε μέγεθος μικρού τηγανιού.Τοποθετουμε τα φύλλα  το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας βουτυράκι ενδιάμεσα τους. Αμέσως μετά τα ανοίγουμε όλα μαζί με τον πλάστη στο μέγεθος του μεγάλου ταψιού. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα πάνω φύλλα.



Για την πίτα:

Πλένουμε καλά τα χόρτα τα κόβουμε και τα βραζουμε. Βουτυρώνουμε το ταψάκι και στρώνουμε τα κάτω φύλλα. Στη μέση προσθέτουμε τα χόρτα, το τυρι και ραντίζουμε με τα χτυπημένα αυγά. Τέλος, προσθέτουμε τα πάνω φύλλα και λαδώνουμε καλά όλη την επιφάνεια της πίτας. Την ψήνουμε .

Όταν η πίτα είναι έτοιμη  την κόβουμε και σερβιρουμε.

 Καλή όρεξη!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου