***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Κρουασάν βουτύρου (NTR)







ΥΛΙΚΑ


500 γρ αλεύρι
200 γρ νερό
2 φακελακια ξηρή μαγιά
2 αυγά
3 κουταλάκια ζαχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
150 γραμμάρια βούτυρο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Φτιάξτε ένα ζυμαράκι ανακατεύοντας την μαγιά με το αλεύρι και μετά προσθέτοντας νερό μέχρι να μην κολλάει στα χεριά και αφήστε το μία ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένο με νωπή πετσέτα. 
Όταν περάσει ο χρόνος ανακατεύεται το ζυμάρι με τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας για αρκετή ώρα.
 Αν έχετε μίξερ-ζυμωτήριο χρησιμοποιήστε το.
 Μετά από πολυ πλασιμο(ζυμωμα) το αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα και το κόβετε στην μέση.
 Ανοίγετε ένα ολοστρόγγυλο φύλλο πάχους μισού εκατοστού και το κόβετε σαν βασιλόπιτα στα 8 κομμάτια τρίγωνα.
Τυλίγετε αρχίζοντας από το φαρδύ και καταλήγοντας στην μύτη του τριγώνου.
Τα αφήνετε να φουσκώσουν περίπου 2 ώρες και τα ψήνετε για περίπου μισή ώρα στους 180 καλά προθερμάσμένο φούρνο.
Αν θέλετε τα γεμίζετε με σοκολατα η τρώγονται και σκέτα με τον καφέ. 
Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου