***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΜΟΣ με ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ (NTR)










ΥΛΙΚΑ


Για το Κέικ
  1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  1/4 κούπας κακάο
  1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  1/4 κουταλάκι αλάτι
  4 αυγά χωρισμένα
  3/4 κούπας ζάχαρη
  1/4 κουταλάκι βανίλια
  2 κουταλιές νερό

Για τη Γέμιση
  2 κούπες κρέμα γάλακτος
  1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  1 κουταλιά πουτίγκα στιγμής
  1/4 κουταλάκι βανίλια

  1/3 κούπας ινδοκάρυδο τριμμένο
  1/3 κούπας αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο

Για το Γλάσο
·  3 κουταλιές λικέρ γκραν μαρνιέ
·  1/4 κουταλάκι βανίλια
·  2 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
·  1/2 κούπα κακάο
·  1/3 κούπας γάλα
·  6 κουταλιές βούτυρο μαλακό (1/3 κούπας)
·  125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε καρουλάκια

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρώστε ελαφρά το ειδικό ταψί για ρολό ή το ρηχό ταψί του φούρνου και στρώστε επάνω λαδόχαρτο. Βουτυρώστε το κι αυτό ελαφρά. 
Στρώστε στον πάγκο της κουζίνας μια βαμβακερή πετσέτα και πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη.
 Σ' ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε τα στην άκρη. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια ν' αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε λίγη λίγη τη ζάχαρη, ώσπου να πήξει καλά η μαρέγκα και να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Σ' ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τουε κροκους  με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, να πήξουν και ν' αφρατέψουν. Προσθέστε λίγο λίγο το νερό και κατόπι το μίγμα αλεύρι - κακάο, ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά, να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα, χωρίς να ξαφουσκώσει. Απλώστε το μίγμα επάνω στο λαδόχαρτο μέσα στο ταψί και ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 18' - 20'. Βγάλτε το από το φούρνο κι αναποδογυρίστε το επάνω στην πετσέτα με την άχνη. Αφαιρέστε το λαδόχαρτο και τυλίξτε το παντεσπάνι σε ρολό μαζί με την πετσέτα, ξεκινώντας από τη στενή πλευρά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.


Ετοιμάστε τη Γέμιση

 Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, την πουτίγκα στιγμής και τη βανίλια, ν' αφρατέψουν. Σταματήστε το μίξερ, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά το ινδοκάρυδο και το αμυγδαλάκι. Ξετυλίξτε το ρολό παντεσπάνι, αφαιρέστε την πετσέτα κι απλώστε στην επιφάνεια τη γέμιση, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. τριγύρω. Τυλίξτε απαλά το ρολό και τοποθετήστε το σε πιατέλα. Αφήστε το στο ψυγείο να σφίξει.

Ετοιμάστε το Γλάσο

 Σ' ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γάλα με το λικέρ. Σ' ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε την άχνη με τη βανίλια και το κακάο. Χτυπήστε το βούτυρο ν' αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε σε δόσεις εναλλάξ το γάλα και την άχνη. Συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να επιτύχετε ένα απαλό αφράτο μίγμα. Καλύψτε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια του ρολού και πασπαλίστε τη με τα καρουλάκια της σοκολάτας. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου