***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Κόκορας στιφάδο (NTR)




ΥΛΙΚΑ

Μισός κόκορας (περίπου ½ κιλό)
ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας πελτές τομάτας
½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα(αν θελουμε)
μερικά γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλο δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τις μερίδες του κρέατος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, την δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, τ' αφήνουμε να ψηθεί και ύστερα από μισή ώρα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα και προσθέτουμε τις πατάτες(αν θελουμε). Μετά από μισή ώρα πρέπει να έχει ψηθεί (συνολικός χρόνος 1,5 ώρα). 
Καλη σας Ορεξη!!!!!

1 σχόλιο: