***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΔΑ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
Σέλινο και σελινόριζα ψιλοκομμένα
Δυόσμο ψιλοκομμένο
1 καροτο σε ροδέλες
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι 
 πιπέρι
1 ποτηρι ξερα φασολια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τσιγαρίζουμε ελαφρά στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό και τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις μισοβράσουν προσθέτουμε καροτο, σέλινο, δυόσμο, αλάτι πιπέρι και ντομάτα. Μόλις "χυλώσει" η φασολαδα είναι έτοιμη.

 Σερβίρεται με ρέγγα ψητή, κολιό αλμυρό, λάχανο τουρσί , ελιές και με ζυμωτο ψωμακι.


Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου