***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινες Μπριζολες Κρασατες(NTR)










Υλικα


6 μπριζόλες χοιρινές
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
½ κουτί τοματοχυμό ή δύο κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
3 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουτάλι γλυκού ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι 



Εκτελεση


Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
 Τις βγάζετε στραγγισμένες από την κατσαρόλα και στη θέση τους ροδίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Ρίχνετε το κρασί , τα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι και τον χυμό τοματας ή διαλυμένο τον τοματοπολτό σε μία κούπα ζεστό νερό.

Τοποθετείτε σ ενα πιρεξ  τις μπριζόλες στη σάλτσα και ψηνετε στο φουρνο για 4Ο λεπτά περίπου. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό.
 Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές, με πατάτες τηγανητές η ρύζι.
Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου