***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες (NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο
1 πακέτο χυλοπίτες
1/2 φλυτζάνι φυτίνη ή βούτυρο ή 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
1 κουτάκι τομάτα
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. 
Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο στο τηγάνι και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκορδο, τα καρότα, το μαϊντανό και το σέλινο.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί, με το βούτυρο, στο κοτόπουλο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για μια ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Αν θέλουμε, λίγο πριν βράσει εντελώς το φαγητό, περνάμε τη σάλτσα από τρυπητό για να λιώσουμε τα υλικά (καρότα, σέλινο κ.λ.π.).
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό .
Τις στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε σάλτσα από το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με το κοτόπουλο και άφθονο τυρί τριμμένο .


Καλη Ορεξη.....























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου