***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο ψητό με λεμόνι (NTR)






ΥΛΙΚΑ


4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
αλάτι και πιπέρι
4 πράσινα λεμόνια
2 1/2 κουτ. του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 1/2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό 





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Τρίβουμε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε ρηχό ταψάκι, το οποίο τοποθετούμε κατά μέρος. Εν τω μεταξύ στύβουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και κόβουμε τη φλούδα τους σε πολύ λεπτές λωρίδες.
 Ρίχνουμε το χυμό των 2 αυτών λεμονιών, καθώς και τις λωρίδες της φλούδας τους σε ένα μπολάκι μαζί με το ξίδι και 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα φιλετάκια του κοτόπουλου μέσα στο ταψάκι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα στο ψυγείο, σκεπασμένα.
 Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, στύβοντάς τα καλά, και τα ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά στο φούρνο, στους 175 °C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι ζουμερά και μαλακά.
 Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα δύο υπόλοιπα πράσινα λεμόνια από τη φλούδα τους, αφαιρώντας ταυτόχρονα και το λευκό τους τμήμα, και τα κόβουμε σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φετούλες των λεμονιών και το βασιλικό. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αναδίδεται το έντονο και δυνατό άρωμα του βασιλικού και να μαλακώσουν τα λεμόνια.
 Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου συνοδεύοντας με τις φέτες του λεμονιού και διακοσμώντας με φυλλαράκια βασιλικού. 

Σερβιρουμε με πατατουλες η ρυζι και σαλατα.
Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου