***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΡΕΒΙΘΙΑ ΠΛΑΚΙ(NTR)






ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια ρεβίθια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καυτερή πιπερίτσα
2 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bράζουμε τα ρεβίθια και τα κρατάμε με 2 φλιτζάνια από το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό.

 Πολτοποιούμε το σκόρδο και τις ντομάτες.
 Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι.
 Aνακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί. 
Ψήνουμε τα ρεβίθια στους 180 βαθμούς, μέχρι να σωθεί το νερό τους.


Tips
● Συνοδεύστε το φαγητό με φέτα, γιατί τα όσπρια χρειάζονται πάντα τη συνοδεία ενός ζωικού τροφίμου, προκειμένου να συμπληρωθούν με αμινοξέα και να δώσουν στον οργανισμό πλήρη πρωτεΐνη.
● H σαλάτα που ταιριάζει χρωματικά στο τραπέζι είναι μια απλή λαχανοσαλάτα, την οποία μπορείτενα μετατρέψετε σε πολίτικη αν της προσθέσετε λίγο σέλινο και καρότο. Tο ψωμί προτιμήστε να είναι πολύσπορο, γιατί είναι το πλουσιότερο σε φυτικές ίνες. Για γλυκό προτείνουμε ολόκληρα αχλάδια λίγο βρασμένα και βουτηγμένα σε λιωμένη κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου