Υλικά
½ ποτήρι (νερού 150ml) λάδι
½ ποτήρι (νερού) ζάχαρη (100γρ)
2,5 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι (750ml)ξύσμα από 2 πορτοκάλια
800 γρ. αλεύρι (κόκκινη φαρίνα) κοσκινισμένο
200 γρ. σταφίδα κορινθιακή
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα + 1 κ. γαρύφαλλο + 1 κ. μοσχοκάρυδο
σουσάμι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό και το baking powder.
Τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι.
Τέλος προσθέτουμε τη σταφίδα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα μας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 34.
Πασπαλίζουμε το σουσάμι (ή προσθέτουμε ζάχαρη άχνη πριν τη σερβίρουμε).
Ψήνουμε στον αέρα, στην προτελευταία σχάρα, στους 180 ο για 45΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου