***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Κουλουράκια πασχαλινά (με αμμωνία)(NTR)

Κουλουράκια πασχαλινά (με αμμωνία)



ΥΛΙΚΑ
610 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. ζάχαρη άχνη
140 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
50 ml γάλα χλιαρό
4 αυγά
15 γρ. αμμωνία (3 γεμάτα κουταλάκια περίπου)
3 βανίλιες άρωμα
για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με ελάχιστο νεράκι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Βάζουμε στο μίξερ την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τις βανίλιες και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά για 3-4 λεπτά, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα.
Σας συνιστώ να γίνει η διαδικασία αυτή στο μίξερ και όχι στο χέρι, ώστε να χτυπηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για λίγο.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο καλύτερα είναι να είναι «μαλακό» και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή, πιθανόν να θεωρήσετε ότι χρειάζεται και άλλο αλεύρι, αλλά όμως δεν χρειάζεται.
Βάζουμε την ζύμη σε μεγάλο μπολ, την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Στη συνέχεια πλάθουμε λεπτά κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους και τα αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού αραιωμένο με ελάχιστο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για ένα τεταρτάκι.
Η δόση είναι για 2 λαμαρίνες, πάντα ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάθετε.
Καλή επιτυχία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου