***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Υγρό κεϊκ πορτοκαλιού με κύβους κουβερτούρας!(NTR)

Υλικά 
190 γρ. Χυμό πορτοκάλι (κατά προτίμηση φρέσκο)
180 γρ.ζάχαρη
190 γρ. Ηλιέλαιο
400 γρ. Αλεύρι
 
1 κτγ μπεϊκιν πάουντερ
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
 
σε ψιλά κυβάκια
Μισό κτγ κανέλλα
80 γρ. Αμυγδαλόσκονη


Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε με μαεστρία τα υγρά σας υλικά (χυμό πορτοκαλιού,ηλιέλαιο) και προσθέστε την άχνη  σιγά σιγά ,αφού την έχετε κοσκινίσει από πριν! Έπειτα ,στο μίγμα προσθέστε το αλεύρι ,την αμυγδαλόσκονη,το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπεϊκιν πάουντερ, την τεμαχισμένη σοκολάτα και την κανέλλα χωρίς να φοβάστε μήπως παρεξηγηθεί που...την αφήσατε τελευταία .
Βουτυρώστε και αλευρώστε μία ορθογώνια μακρόστενη φόρμα για κεϊκ-ή οποιαδήποτε άλλη φόρμα σας αρέσει...από την κλασική στρογγυλή με την τρύπα μέχρι κάποια σε σχήμα αλόγου!- και γεμίστε τη με το μίγμα σας! Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180C και ψήστε το κεϊκ σας σε αυτή τη θερμοκρασία για 15 λεπτά! Ήδη η μυρωδιά του πορτοκαλιού θα έχει πλημμυρίσει την κουζίνα σας...χαμηλώστε λοιπόν τη θερμοκρασία σας στους 160C και ψήστε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι η σοκολάτα σας να λιώσει καλά καλά και να πάει παντού μέσα στο κεϊκ σας.Προς το τέλος του ψησίματος δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι!Εάν στο μαχαίρι μείνει υγρό ίχνοςσυνεχίστε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
Συνοδεύστε κάθε κομμάτι με λίγο σιρόπι σοκολάτας στο πλαϊ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου