***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ~3~ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 δόση φύλλο –σφολιάτα
2 κιλά Πατάτες
2 φλιτζ.τσαγιού Λάδι
1 Πράσο
1 φλιτζ. Τσαγιού Αλεύρι
Αλατοπίπερο
Λάδι για άλειμμα φύλλων
Νισεστέ ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο και αρκετό αλάτι (η πίτα πρέπει να είναι λίγο αλμυρή), το πιπέρι, το αλεύρι και ¾ του φλιτζανιού λάδι. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Ανοίγουμε τα μισά φύλλα και τα στρώνουμε σε ανάλογο λαδωμένο ταψί με αρκετό λάδι ανάμεσά τους. Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Ρίχνουμε από πάνω αρκετό λάδι, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου