***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Αμυγδαλωτά, Ψητα +Αψητα της Γιαγιας!!!!!(NTR)




Αμυγδαλωτά, ψητά και άψητα

αστεράκια, ανθρωπάκια και άλλα σχέδια!Που θα τα ετοιμασετε μονες/οι σας...και θα ξετρελαθειτε!!!!


ΥΛΙΚΑ


              2 κιλά αμύγδαλα
              1 κιλό ζάχαρη
              ξύσμα ενός λεμονιού
              500-700 γραμ. ανθόνερο
              1 κουτ. γλυκού βανίλια

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Για τη Ζύμη

Τρίβουμε το αμύγδαλό στη μηχανή (μπλεντερ)για να γίνει αφράτο και ξύνουμε στον τρίφτη το λεμόνι. 
Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το αμύγδαλο, με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού.
 Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε σιγά-σιγά και ζυμώνουμε το μίγμα.

Επειτα, για τα ΑΨΗΤΑ

Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και με το χέρι μας, τους δίνουμε σχήμα αστεριού. 
Τ' αφήνουμε για δύο μέρες, να ξεραθούν και μετά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 
~~Στους γάμους και τα βαφτίσια φτιάχνουμε και άλλα σχέδια, όπως ανθρωπάκια και λουλούδια.~~

Για τα ΨΗΤΑ

Με την βοήθεια μιας φόρμας, φτιάχνουμε και απλώνουμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψάκι. 
Στο ταψί αυτό, έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, για να μην κολλήσουν. 
Τα ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας, στους 100 με 150 βαθμούς Κελσίου.

Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου