***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Φοινίκια (NTR)





ΥΛΙΚΑ

1,9 κιλά σιμιγδάλι
1 2/3 φλιτζ. Τσαγιού Λάδι
2 φλιτζ. Τσαγιού Ζάχαρη
2/3 φλιτζ τσαγιού Μέλι
1 φλιτζ. Τσαγιού Νερό
Λίγη Κανέλα

Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρι νερού Μέλι
1 ποτήρι Νερού Ζάχαρη
1 ποτήρι Νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ½ ποτήρι νερού καρύδι κοπανισμένο
Κανέλα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Αποβραδίς βάζουμε το λαδι να κάψει και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι. Το τρίβουμε καλά, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσει. Το πρωί βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα με το σιμιγδάλι, καθώς το ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και αφού ζυμωθεί καλά και σμίξει το ζυμάρι, πλάθουμε μπαστούνια χοντρά στο πάχος του καρπού του χεριού και κόβουμε τα μπαστούνια έτσι που να δημιουργηθούν μπακλαβαδωτά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του σε κατσαρόλα, βουτάμε τα φοινίκια μέσα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλισμένα με καρυδόψιχα και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου