***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ (NTR)



Υλικά

Σκόνη για 700-800γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής ή μια δόση άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κουτάκια υποκατάστατο σαντιγί Ello ή Μorfat
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη 
5 βανίλιες
100 γρ φουντούκια πούδρα και λίγα ολόκληρα για γαρνιτούρα
λίγο σοκολάτα κουβερτούρα δάκρυ ή τρίμμα

Για το παντεσπάνι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σιρόπι
Σε ένα μπρίκι βάζουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη και μισό νερό, μια βανίλια και λίγο λικέρ πορτοκάλι για άσπρο παντεσπάνι ή κονιάκ για σοκολάτα.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και τη βανίλια αν θέλουμε λευκό παντεσπάνι ή το κακάο αν θέλουμε σοκολάτα. Στην τούρτα φουντούκι ταιριάζει καλύτερα το σοκολατένιο.
Σε στρογγυλό ταψάκι κόβουμε μία λαδόκολλα και την τοποθετούμε στη βάση προσέχοντας να μην περισσεύει στο πλάι. Βάζουμε το ένα τρίτο του μείγματος και το ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο. Με ένα πιρουνάκι βλέπουμε αν είναι ψημένο το παντεσπάνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 στρώσεις παντεσπάνι ή για δύο, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα ταψάκια μας και το πόσο ψηλή θέλουμε την τούρτα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ή την κρέμα άνθος αραβοσίτου γιώτης (αν είναι ζεστή πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει). Χτυπάμε το υποκατάστατο σαντιγί με την άχνη και 3 βανίλιες μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Τη μισή σαντιγί την αφήνουμε στο πλάι για τη διακόσμηση, την άλλη μισή την ανακατεύουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα φουντούκια που έχουμε κάνει πούδρα στο μπλέντερ.
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε μια βάση παντεσπάνι και ραντίζουμε με σιρόπι. Βάζουμε μια στρώση από κρέμα και επαναλαμβάνουμε: παντεσπάνι – σιρόπι – κρέμα – παντεσπάνι σιρόπι και μετά σαντιγί στο τελευταίο παντεσπάνι και στο πλάι της τούρτας. Για γαρνιτούρα βάζουμε το δάκρυ ή τρίμμα σοκολάτας και τα φουντούκια κομμένα χοντρά και καραμελωμένα ή ζαχαρωτά ή κερασάκια. Για πιο έντονη γεύση αν θέλουμε βάζουμε τριμμένη σοκολάτα και στην κρέμα της γέμισης.
6 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 βανίλιες για λευκό παντεσπάνι – 2-3 κουτ. σουπας κακάο για παντεσπάνι σοκολάτα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου