***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Μουσταλευριά (NTR)




ΥΛΙΚΑ

7 φλυτζ. Μούστο
1 ποτήρι Νισεστέ
1 φλυτζ. Καβουρντισμένα Αμύγδαλα
½ κουτ. γλυκού Κανέλλα
Τριμμένα Αμύγδαλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα έξι φλυτζάνια μούστο και κρατάμε το τελευταίο έξω. Όσο ζεσταίνεται ο μούστος διαλύουμε στον κρύο μούστο το νισεστέ και τον διαλύουμε καλά.
Όταν ο μούστος στο τηγάνι ζεσταθεί προσθέτουμε το μίγμα με το μούστο και το νισεστέ στο τηγάνι και ξεκινάμε το ανακάτεμα. Ανακατεύουμε συνεχώς για δεκαπέντε λεπτά με μια ξύλινη
κουτάλα μέχρι ο μούστος να γίνει πηχτός και διαυγής. Μετά τα δεκαπέντε λεπτά προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε για δυο λεπτά να πάνε παντού
τα αμύγδαλα και να ανακατευτεί η κανέλα.

Ρίχνουμε τη μουσταλευριά σε ένα βαθύ πιάτο και από πανω πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα. Την αφήνουμε να κρυώσει έξω από το ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου