***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Καρυδόπιτα * 3 *(NTR)


Υλικά

·              6 αυγά
·              2 κούπες καρυδόψιχα
·              1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·              2 κούπες ζάχαρη
·              1 βιτάμ
·              λίγη βανίλια
·              μισή κούπα φρυγανιά
·              1 κούπα γάλα

για το σιρόπι:

·              5 ποτήρια νερό
·              3 ποτήρια ζάχαρη
·              1 ξύλο κανέλα
·              γαρύφαλλο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κρατάμε λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί και το υπόλοιπο το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με όλα τα υλικά. Δηλαδή, την καρυδόψιχα, τα αυγά, την ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, την βανίλια και την φρυγανιά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αφού αλείψουμε το ταψάκι με βούτυρο ρίχνουμε το μίγμα. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μίση ώρα περίπου.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη , την κανέλα και το γαρύφαλλο, σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Όταν η καρυδόπιτα είναι έτοιμη την σιροπιάζουμε, δηλαδή ριχνουμε το κρύο σιρόπι στη ζεστή καρυδόπιτα. Την αφήνουμε να το πιει και να κρυώσει, όσο χρειαστεί. Την κόβουμε σε ρόμβους, την πασπαλίζουμε με λίγη καρυδόψιχα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου