***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ (NTR)






Υλικά:


Για 12 - 14 άτομα
1 αρνάκι 7,5 κιλά
? του κιλού ρύζι
1 συκωταριά ολόκληρη
2 αυγά
1 κιλό διάφορα τυριά (κασέρι - μυζήθρα - γραβιέρα - παρμεζάνα)
λάδι
κουκουνάρια
ξύλο κανέλας
δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Τηγανίζετε σε λάδι τη συκωταριά. Την αλατοπιπερώνετε και την αρωματίζετε με ξύλο κανέλας και μπαχάρι. Βράζετε λίγο το ρύζι (στη Δονούσα προσθέτουν στο ρύζι λίγο στάρι). Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το ρύζι με τη συκωταριά. Κόβετε τα τυριά σε μικρούς κύβους. Χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε αυγά, τυριά και κουκουνάρια στο μίγμα της συκωταριάς - ρυζιού. Πλένετε το αρνί, το γεμίζετε και το ράβετε. (Για να μη χυθεί η γέμιση, βάζετε στο πάνω και κάτω μέρος του αρνιού πριν το ράψετε, ένα κομμάτι ψωμί). Αλατοπιρώνετε καλά. Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο και το βάζετε σε χαμηλό φούρνο για να ψηθεί 5 ώρες περίπου.
Γύρω - γύρω βάζετε μικρά κλαδάκια δενδρολίβανου για να αρωματιστεί. Αν θέλετε τα βάζετε πάνω σε κληματόβεργες και το στέλνετε στον φούρνο της γειτονιάς σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου