***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Κρεατόπιτα 2 (NTR)





Για τη γέμιση

1 κιλό κρέας μοσχάρι κομμένο σε κομμτάκια
1 ποτήρι λάδι
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι-πιπέρι
1/2 κουταλάκι σάψυχο(ματζουράνα)
1/2 κουταλάκι μαιντάνο
1 ποτήρι νερού τριμμένο κεφαλοτύρι
1 ποτήρι ρύζι σπυρωτό
3 ποτήρια νερό,στο οποίο θα
διαλύσετε και την ντομάτα(πελτέ)

Βάζουμε το κρέας με το λάδι, απο το προηγούμενο βράδυ η μερικές ώρες πρίν, σε ένα μεγάλο μπόλ. Κατόπιν,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλυκά, εκτός απο το ρύζι που θα το βάλουμε την τελευταία στιγμή.


Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι περίπου

1 ποτηράκικρασί
λίγο λάδι
αλάτι
χλιαρό νερό
& στο ταψί 1 ποτήρι περίπου λάδι

Ζυμώνουμε το φύλλο.


Προθερμαίνουμε το φούρνο σε μεγάλη θερμοκρασία, βάζουμε το λάδι στο ταψί, ανοίγουμε τα φύλλα,

και προσθέτουμε το ρύζι στα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το κάτω φύλλο στο ταψί, μετά τη γέμιση κι έπειτα το άλλο φύλλο, γυρίζονταςτις άκρες τους ρολό. Ραντίζουμε η αλείφουμε το φύλλο με λάδι. Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους 200* βαθμούς για μια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου